Bio matcha PREMIUM / 20 zakjes van 1,5gr. (30gr. matcha)
Artikelnummer: A105Originele Japanse Bio Matcha Premium bevat 20 zakjes van 1,5 gr. Deze matcha is van premium kwaliteit en heeft een zachte smaak. Het is nog groener dan onze matcha Harmony en Imperial met nog meer aminozuren en een nog hoger cafeïnegehalte. De blaadjes worden met de hand geplukt en komen van de eerste oogst. De smaak is ook zachter. De afzonderlijke portieverpakkingen zijn zeer praktisch en ze beschermen de thee tegen licht en lucht. Daardoor blijft de thee ook atijd lekker vers. Vanaf nu kan je jouw matcha overal mee naartoe nemen. Matcha thee drink je best nooit 's morgens op nuchtere maag, maar pas na het eten.
- 20 zakjes van 1,5gr. (1 zakje is geschikt voor 1 kop matcha)
- Afzonderlijke verpakkingen die de matcha beschermen tegen licht en lucht = versheid garantie!
- 100% puur van gecontroleerde biologische teelt
- Afkomstig uit Japan, Aichi en Kagoshima
- Vegan en glutenvrij
- Vrij van bewaarmiddelen, additieven, smaak-, kleur- en zoetstoffen
- Gemakkelijk te bereiden, zowel warm als koud of latte
- Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 3gr. (2 zakjes)
- Let op! Kinderen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven max. 1,5gr. (1 kop) per dag
Bio Matcha Tea Premium bevat een groot aantal antioxidanten en aminozuren. Het heeft tot tien keer de voedingswaarde van andere groene thee en bevat een grote hoeveelheid theofylline, een natuurlijke vorm van cafeïne die alleen in thee voorkomt. In tegenstelling tot cafeïne in koffie, wordt theofylline geleidelijk vrijgegeven over 3-6 uur. Matcha is de enige thee die ongeveer 30% vezels bevat en het metabolisme tot 40% versnelt. Dit is goed voor een snellere vetverbranding. Het helpt ook cholesterol en bloedsuikerspiegel te verlagen. Door de vele antioxidanten wordt jouw lichaam beschermd tegen vrije radicalen. Wat de positieve effecten van matcha op het lichaam zijn LEES JE HIER
BEREIDING:
Je kan deze matcha zowel koud als warm drinken. De snelste manier is een shaker.
Doe 1 zakje matcha in de shaker en voeg 300ml water toe.
Voor koude matcha voeg je 300ml koud water toe. Draai de shaker goed dicht en schud. Koude matcha is het lekkerste met wat limoen of citroen.
Voor warme matcha doe je eerst 100ml koud water in de shaker en dan 200ml heet water. De temperatuur mag niet hoger zijn dan 70°. Draai de shaker goed dicht en schud krachtig. Draai de stop open en laat de stoom er uit. De thee is heerlijk met wat limoen, citroen of een beetje honing. Voor de latte versie kan je bijvoorbeeld wat amandelmelk toevoegen en iets minder water.
Je kan de thee ook bereiden op de traditionele manier die gebaseerd is op de Japanse theeceremonie. Daarvoor heb je een bamboeklopper en een kommetje (chawan) nodig.
USUCHA (= zachtere versie, is lopender) Strooi 1 zakje matcha in een kommetje en giet er 70 ml water met een temperatuur van maximum 70 °C bij. Klop het geheel met een bamboeklopper in een M-vorm tot er schuim vormt.
KOICHA (= intensieve versie, is dikker) Strooi 1 zakje matcha in een kommetje en giet er 40 ml water met een temperatuur van maximum 70 °C bij. Klop het geheel in in een kruis beweging met een met een bamboeklopper tot er schuim vormt.