Bio matcha thee CEREMONY 30gr. (ceremoniële matcha)

Artikelnummer: A102
Vorige Artikel 11 van 12 Volgende
€ 29,90 (inclusief btw)

Deze ceremoniële matcha CEREMONY van bio kwaliteit is ideaal voor het bereiden van matcha thee op de traditionele manier die gebaseerd is op de Japanse theeceremonie. Daarvoor heb je een bamboeklopper (chasen) en een kommetje (chawan) nodig. Deze verfijnde thee van hoge kwaliteit heeft een prachtige groene kleur en is heel zacht van smaak. Het wordt gemaakt van jonge blaadjes van de eerste oogst. De blaadjes worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Deze matcha is zeer zacht van smaak. Matcha thee drink je best nooit 's morgens op nuchtere maag, maar pas na het eten. Na opening bewaar je het potje best in de koelkast.

  •  Een blikken doosje Matcha Ceremony van 30gr.
  •  100% puur van gecontroleerde biologische teelt 
  •  Afkomstig uit Japan, Aichi en Kagoshima
  •  Vegan en glutenvrij
  •  Vrij van bewaarmiddelen, additieven, smaak-, kleur- en zoetstoffen
  •  Gemakkelijk te bereiden, zowel warm als koud of latte.
  •  Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2 koppen
  •  Let op! Kinderen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven max.1 kop per dag.
  • Ne opening in de koelkast bewaren.

Bio Matcha Tea Ceremony bevat een groot aantal antioxidanten en aminozuren. Het heeft tot tien keer de voedingswaarde van andere groene thee en bevat een grote hoeveelheid theofylline, een natuurlijke vorm van cafeïne die alleen in thee voorkomt. In tegenstelling tot cafeïne in koffie, wordt theofylline geleidelijk vrijgegeven over 3-6 uur. Matcha is de enige thee die ongeveer 30% vezels bevat en het metabolisme tot 40% versnelt. Dit is goed voor een snellere vetverbranding. Het helpt ook cholesterol en bloedsuikerspiegel te verlagen. Door de vele antioxidanten wordt jouw lichaam beschermd tegen vrije radicalen. Wat de positieve effecten van matcha op het lichaam zijn LEES JE HIER

 

BEREIDING VOLGENS DE TRADITIONELE WIJZE:

USUCHA (= zachtere versie, is lopender) Strooi ongeveer 2gr. matcha in een kommetje en giet er 70 ml water met een temperatuur van maximum 70 °C bij. Klop het geheel met een bamboeklopper in een M-vorm tot er schuim vormt.

KOICHA (=intensieve versie, is dikker) Strooi ongeveer 2gr. matcha in een kommetje en giet er 40 ml water met een temperatuur van maximum 70 °C bij. Klop het geheel in kruis beweging met een met een bamboeklopper tot er schuim vormt. 

 

 

© 2019 - 2023 Matchatea | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel