Bio matcha thee CEREMONY 30gr.

Artikelnummer: A102
Vorige Artikel 9 van 10 Volgende
€ 28,90 (inclusief 6% btw)

Originele Japanse Bio Matcha CEREMONY  is ideaal voor het bereiden van matcha thee op de traditionele manier die gebaseerd is op de Japanse theeceremonie. Daarvoor heb je een bamboeklopper en een kommetje nodig. Deze verfijnde thee heeft een prachtige groene kleur en is lichtzoet van smaak. Matcha thee drink je best nooit 's morgens op nuchtere maag, maar pas na het eten.

  •  Een doosje Matcha Ceremony van 30gr.
  •  100% puur van gecontroleerde biologische teelt 
  •  Afkomstig uit Japan, streek rond Nishio en Shizuoka
  •  Vegan en glutenvrij
  •  Vrij van bewaarmiddelen, additieven, smaak-, kleur- en zoetstoffen
  •  Gemakkelijk te bereiden, zowel warm als koud of latte.
  •  Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid: 2 koppen
  •  Let op! Kinderen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven max.1 kop per dag.

Bio Matcha Tea Ceremony bevat een groot aantal antioxidanten en aminozuren. Het heeft tot tien keer de voedingswaarde van andere groene thee en bevat een grote hoeveelheid theofylline, een natuurlijke vorm van cafeïne die alleen in thee voorkomt. In tegenstelling tot cafeïne in koffie, wordt theofylline geleidelijk vrijgegeven over 3-6 uur. Matcha is de enige thee die ongeveer 30% vezels bevat en het metabolisme tot 40% versnelt. Dit is goed voor een snellere vetverbranding. Het helpt ook cholesterol en bloedsuikerspiegel te verlagen. Door de vele antioxidanten wordt jouw lichaam beschermd tegen vrije radicalen. Wat de positieve effecten van matcha op het lichaam zijn LEES JE HIER

 

BEREIDING:

Traditionele wijze

USUCHA (= zachtere versie, is lopender) Strooi ongeveer 2gr. matcha in een kommetje en giet er 70 ml water met een temperatuur van maximum 70 °C bij. Klop het geheel met een bamboeklopper in een M-vorm tot er schuim vormt.

KOICHA (=intensieve versie, is dikker) Strooi ongeveer 2gr. matcha in een kommetje en giet er 40 ml water met een temperatuur van maximum 70 °C bij. Klop het geheel in kruis beweging met een met een bamboeklopper tot er schuim vormt. 

 

Shaker

Doe 1 zakje matcha in de shaker en voeg 300ml water toe.

Voor koude matcha voeg je 300ml koud water toe. Draai de shaker goed dicht en schud. Koude matcha is het lekkerste met wat limoen of citroen.

Voor warme matcha doe je eerst 100ml koud water in de shaker en dan 200ml heet water. De temperatuur mag niet hoger zijn dan 70°. Draai de shaker goed dicht en schud krachtig. Draai de stop open en laat de stoom er uit. De thee is heerlijk met wat limoen, citroen of een beetje honing. Voor de latte versie kan je bijvoorbeeld wat amandelmelk toevoegen en iets minder water.

 

 

 

 

© 2019 - 2020 Matchatea | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel