Positieve effecten van matcha op het lichaam...

Hersenen - Matcha geeft langzaam energie af, tot wel 6u. lang! Daardoor voelt men zich alerter, geconcentreerd en toch ontspannen. Het heeft ook een positieve invloed op de reactie, geheugen en leervermogen. Koffie geeft maar een korte energieboost. Bovendien is matcha minder verzurend en minder zwaar voor de maag.

Botten & spieren  - Catechines verbeteren de botformatie en gaan botbreuken tegen. Osteoporose in een vroeg stadium kan worden bestreden, ook door de vermindering van botstress en de stimulering van spierkracht. 

Hart & bloedvaten  - Japanse studies tonen aan dat de kans op hart- en vaatziekten met 26 % daalt bij 1 tot 2 koppen matcha per dag.

Lever  - Matcha kan bijdragen tot het verlagen van de hoeveelheid glucose in de lever.

Darmen  - Een portie matcha bevat 30% vezels. Deze zijn belangrijk voor een goede darmfunctie. Chlorofyl helpt bij het ontgiften.


 

Matcha zit vol met verbazingwekkende natuurlijke stoffen:

Catechins -  met een sterk ontgiftende werking helpen om vet te verbranden.

Aminozuren  -  verhogen van nature de mentale alertheid, terwijl het lichaam ontspannen blijft en het geheugen verbetert.

Teïne  - levert 3 tot 6 uur energie.

Chlorofyl  - heeft sterke ontgiftende eigenschappen en helpt gifstoffen en zware metalen uit het lichaam te verwijderen.

Vezels  - dragen bij aan een goede spijsvertering.

Proteïnen  - helpen om op gewicht te blijven.

Vitamines  - vitamine A - caroteen, vitamine E, vitamine C

Mineralen  - ijzer, calcium, kalium, zink

Werkzame stof EGCG  - een krachtige antioxidant (is 200 keer effectiever dan vitamine C, E en bètacaroteen) beschermt het lichaam tegen veel kwalen.

L-Theanine  - wordt na inname snel opgenomen en heeft al binnen 30 minuten ontspannend en kalmerend effect. Tegelijkertijd verhoogt het de concentratie.

 

 

  

 

© 2019 - 2023 Matchatea | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel