Onze matcha kan je op twee manieren bereiden:

- MATCHA SHAKER

Doe 1 zakje of 2gr. matcha in de shaker en voeg 300ml water toe.

Voor koude matcha voeg je 300ml koud water toe. Draai de shaker goed dicht en schud. Koude matcha is het lekkerste met wat limoen of citroen.

Voor warme matcha doe je eerst 100ml koud water in de shaker en dan 200ml heet water. De temperatuur mag niet hoger zijn dan 70°. Draai de shaker goed dicht en schud krachtig. Draai de stop open en laat de stoom er uit. De thee is heerlijk met wat limoen, citroen of een beetje honing. 

 

 

- TRADITIONELE WIJZE 

De traditionele manier is gebaseerd is op de Japanse theeceremonie. Daarvoor heb je een bamboeklopper en een kommetje (chawan) nodig. 

USUCHA (= zachtere versie, iets lopender) Strooi ongeveer 2gr. matcha in een kommetje (chawan) en giet er 70 ml water met een temperatuur van maximum 70 °C bij. Klop het geheel met een bamboeklopper in een M-vorm tot er schuim vormt.

KOICHA (= intensieve versie, iets dikker) Strooi ongeveer 4gr. matcha in een kommetje (chawan) en giet er 40 ml water met een temperatuur van maximum 70 °C bij. Klop het geheel in draaiende beweging met een met een bamboeklopper tot er schuim vormt. 

 

 

 

 

© 2019 - 2023 Matchatea | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel