Wij krijgen regelmatig vragen over Matcha. Staat jouw vraag hier niet tussen, aarzel niet om ons te contacteren! info@matchatea.be

 

Waarom is Matcha zo duur?
Matcha productie is zeer arbeidsintensief. De blaadjes worden met de hand geplukt, ze moeten gesorteerd worden en het duurt 1 uur om 40gr. Matcha te malen!

 

Waarom vind ik Matcha niet lekker?
Onze smaakpapillen zijn te veel bewerkt voedsel gewoon, overal zitten toegevoegde suikers in. Matcha is een puur product. Probeer wat limoen of citroensap toe te voegen en/of honing. Eventueel kan je een latte versie proberen of een siroop toevoegen. Smaakpapillen kan je trainen, geef niet direct op.

 

Is Matcha een voedingssupplement?
Neen, Matcha is een groene thee en heeft niks te maken met voedingssupplementen.

 

Wat is het verschil tussen Japanse en Chinese Matcha?
Chinese Matcha is geen echte Matcha. Enkel in Japan beschikken ze over de Matcha productie techniek. De blaadjes worden vier weken voor de oogst overschaduwd, waardoor de blaadjes veel chlorofyl gaan produceren. Daarom is de Japanse Matcha poeder mooi groen. De Chinese is bruinachtig. In China zijn er ook geen strenge controles, meestal zit de thee vol zware metalen en pesticiden. De Chinese versie heeft ook niet de positieve effecten op het lichaam.

 

Hoeveel Matcha mag ik per dag drinken?
Je mag 2 porties per dag drinken. Eentje in de voormiddag en eentje in de namiddag. Kinderen, zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven, mogen maar 1 portie drinken. Drink Matcha niet 's morgens op nuchtere maag, maar pas na het eten. Doordat matcha veel energie geeft en cafeïne bevat, drink je het best niet na 16u.

 

Kies ik best de portieverpakkingen of een potje?
Indien je graag Matcha op de traditionele Japanse wijze drinkt, dan kan je kiezen voor een potje. Je hebt dan een bamboeklopper en een kommetje nodig. Indien je graag matcha snel bereid en ook graag meeneemt, dan is het verstandiger om te kiezen voor afzonderlijke zakjes. Eens de thee in contact komt met lucht en licht gaat de kwaliteit en smaak achteruit. In de afzonderlijke zakjes blijft de thee beschermt tegen licht, lucht en vochtigheid en de thee smaakt steeds vers. De potjes bewaar je na opening in de koelkast.

 

Welke Matcha kies ik best als ik juist begin met het drinken van Matcha?
Wij bevelen onze starterspakket aan. Dat is een kartonnen koker met daarin een shaker en 15 zakjes Matcha Harmony. Ideaal om mee te starten!

 

Hoe bewaar ik Matcha?
Het is belangrijk om Matcha op een donkere, droge, koele plaats te bewaren. De afzonderlijke verpakkingen beschermen Matcha goed, maar bij de potjes moet je goed opletten. Bewaar de potjes na opening in de koelkast.

 

Heb ik een shaker of bamboeklopper nodig?
In principe kan je ook een flesje of een drinkbus gebruiken, goed schudden net als met een shaker. 

 

Wat is het verschil tussen jullie Matcha en de concurrentie?
Wij bezitten verschillende certificaten die de kwaliteit garanderen. Onze grootste troef zijn de portieverpakkingen en de shakers, die het bereiden van Matcha vergemakelijken. Wij voeren ook steeds controles uit om zeker te zijn dat er geen schadelijke stoffen in de Matcha zitten. Bij ons vind je ook meerdere soorten matcha, wij hebben matcha voor elk budget.

 

Kan je de culinaire Matcha (Matcha Chef) ook drinken?

We raden het zeker niet aan. Culinaire matcha komt van de derde oogst en smaakt bitterder. Perfect voor allerlei gerechtjes, maar niet om zo te drinken.

 

 

 

 

 

 

© 2019 - 2023 Matchatea | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel