Matcha cotta
Ingrediënten:
- 400ml romige kokosmelk
- 4-5 tl ahornsiroop
- 1 tl agar agar
- 2 tl culinaire matcha Chef
Voor frambozencoulis (optioneel)
- 250gr. diepvriesframbozen
- een beetje ahornsiroop
Voor de afwerking:
- kokosrasp
- verse frambozen
- een beetje matcha poeder (optioneel)
- eventueel aardbeien in plaats van frambozencoulis
Breng de kokosmelk aan de kook. Voeg ahornsiroop toe, dan matcha en als laatse agar agar. Laat eventjes koken terwijl je blijft roeren. Giet in siliconen muffinvormpjes, maar niet vol, ongeveer de helft. Laat even afkoelen en maak ondertussen de coulis.
Doe de frambozen in een kookpot en laat op een laag vuur traag koken zonder water. Roer af en toe en voeg wat ahorn toe naar smaak. Mix de frambozen met een staafmixer en laat aat afkoelen. Zet de matcha cotta's in de koelkast en laat goed hard worden.
Haal ze voorzichtig uit de vormpjes, werk af met de coulis, met wat matcha poeder (doe wat poeder in een zeefje en strooi het er over) en doe er nog wat kokosrasp op verse frambozen of aardbeien.