Het drinken van matcha heeft veel voordelen.

Het drinken van matcha thee heeft een lange traditie in de Japanse cultuur. Matcha wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde jonge blaadjes van Camellia sinensis, die rijk zijn aan een grote hoeveelheid natuurlijk voorkomende voedingsstoffen. Matcha wordt al meer dan 800 jaar in het Verre Oosten gebruikt en wordt momenteel beschouwd als een van de sterkste superfoods op de markt. Matcha thee is voornamelijk een puur natuurlijk product zonder enige toevoegingen, daarnaast verkopen we het in gecertificeerde biologische kwaliteit. Er zijn verschillende redenen waarom je matcha zou moeten drinken. Wij zetten ze even op een rijtje.

 

GROTE HOEVEELHEID ANTIOXIDANTEN

Antioxidanten zijn voedingsstoffen en enzymen die verantwoordelijk zijn voor het bestrijden van negatieve effecten van UV-straling, waardoor onze huid er jonger uitziet en ze zijn ook belangrijk om ziekten te voorkomen. Antioxidanten vind je terug in groenten en fruit, ook in pure chocolade. Een kop Matcha bevat veel meer antioxidanten dan in ander voedsel.

 

DE SUPERKRACHTIGE EGCG

Er is een breed scala aan antioxidanten. Groene thee bevat catechines. Van de antioxidanten zijn catechines het meest effectief. Eentje daarvan is epigallactocatechin gallaat (EGCG). Deze mega krachtige antioxidant maakt 60% van alle catechines in matcha thee uit. Het gehalte in matcha is meer dan 100 keer hoger dan in gewone thee. Dit komt voornamelijk door het feit dat matcha volledig geconsumeerd wordt en er wordt niets weg gegooid als bij een gewone groene thee. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat het risico op hart-en vaatziekten daalt. 

MATCHA KALMEERT

Al meer dan duizend jaar gebruiken zenboeddhisten matcha thee als een middel voor ontspanning en meditatie. Matcha is ook gunstig om hun geest en aandacht helder te houden. We weten nu dat deze staat van hoger bewustzijn wordt veroorzaakt door het aminozuur L-theanine, dat van nature in thee voorkomt. Daardoor is matcha ook geliefd bij studenten tijdens de examen periode.

 

BETERE GEHEUGEN EN CONCENTRATIE

Een ander effect van L-theanine is de aanmaak van dopamine en serotonine. Deze twee chemicaliën dienen om de stemming te verbeteren, het geheugen te verbeteren en concentratie te bevorderen.

 

HOGER ENERGIENIVEAU

De Japanse Samurai dronk matcha vanwege de stimulerende effecten. Matcha heeft, in tegenstelling tot de gebruikelijke stimulatiemiddelen, geen bijwerkingen zoals nervositeit. Door matcha thee te drinken zorg je voor de opname van energie, die tot wel 6 uur kan duren!

 

DETOX

Een paar weken voor de oogst worden de theebladeren voor de productie van matcha thee volledig bedekt met zeilen. Deze schaduwtechniek zorgt voor een enorme toename van chlorofyl. Hoge gehalte aan chlorofyl geeft matcha een prachtige groene kleur en een sterk ontgiftend vermogen om chemische gifstoffen en zware metalen uit het lichaam te verwijderen.

 

EFFICIËNTE VETVERBRANDER

Het is bewezen dat matcha het lichaam kan helpen calorieën tot vier keer sneller te verbranden dan normaal! Het grote voordeel is dat matcha geen bijwerkingen geeft, zoals bij afslankpillen het geval is. Het drinken van Matcha verhoogt de bloeddruk en de hartslag niet.

 

 

 

 

© 2019 - 2023 Matchatea | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel