Detoxen en afvallen op een natuurlijke manier.

Het nieuwe jaar is begonnen en velen starten met goede voornemens. Na de feestdagen hebben de meesten wat extra kilo's en die moeten er zo snel mogelijk af. Het grote gevaar is om hoge doelen te stellen die niet te bereiken zijn, waardoor je snel opgeeft. Daarom is het beter om je te concentreren op het veranderen van je levensstijl, het aanpassen van voeding, meer lichaamsbeweging en over het algemeen focussen op een actiever en kwalitatief leven dan het afvallen zelf. Naarmate je lichaam gewoon raakt aan meer lichaamsbeweging en andere voeding, beginnen de kilo's bijna vanzelf te verdwijnen. Vermijd een streng dieet, maar richt je meer op het verbeteren van gezondheid en levensstijl. Geleidelijk een paar kilo afvallen is veel veiliger dan drastische diëten, die vaak geen langetermijn resultaten opleveren. Het leven is een feest en genieten is belangrijk, maar dat kan ook op een andere manier. Eens je de klik gemaakt hebt, wordt het vanzelfsprekend en ga je nooit het gevoel hebben dat je een dieet volgt.

 

PLANNING

We weten allemaal dat aanpassing van de levensstijl op de lange termijn nodig is om gewicht te verlagen zonder jojo-effect. Stel een plan op voor gewichtsverlies en stel doelen die echt kunnen worden bereikt. Maak een lijst met voedingsmiddelen die gezond zijn en van voedingsmiddelen die je wil vermijden, maak een menu, een boodschappenlijst en plan je trainingsdagen. Vasthouden aan een plan is veel gemakkelijker om resultaat te behalen. Het lichaam heeft ongeveer drie weken tot een maand nodig om aan het nieuwe regime te wennen. Om onnodige stress te voorkomen, ga je maar één maal per week op de weegschaal staan, steeds op dezelfde dag. Het is belangrijk om boodschappen te doen met een boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je ongezonde producten gaat kopen en heb je ook geen verspilling. Hoe dikwijls brengen we te veel mee en moeten het uiteindelijk weg gooien? Dat voorkom je door een goede planning en het gaat je rust geven.

 

SCHRAP SLECHTE GEWOONTES

Eet je elke avond een zak chips of eet je te veel koekjes? Probeer ze te vervangen door gezondere alternatieven en kies een dag in de week dat je mag zondigen. Alles volledig schrappen is geen goed idee. Zie het als een beloning. Heb je de hele week gezond gegeten en gesport, dan kan je in het weekend een frietje of een taartje eten. Stel wel een grens in, het is niet debedoeling dat je het hele weekend gaat snoepen, want dat gaat negatieve gevolgen hebben voor jouw gewicht.

 

EET ECHTE VOEDING

Echte voeding is alles wat niet bewerkt is. Kies voor veel verschillende groenten, fruit, kwalitatief vlees en vis, havermout, noten, zaden, pitten, witte volle yoghurt (ongezoete), skyr, kefir, eieren, linzen, kikkererwten, quinoa,... en gezonde vetten, vooral olijfolie.  Olijfolie kan zowel gebruikt worden in de warme als in de koude keuken. Schrap witte bloem, eet enkel volkoren varianten, dus bijvoorbeeld volkoren spelt pasta, volkoren brood en zilvervliesrijst i.p.v. witte rijst. Margarines en light producten zijn ook niet gezond. Boter kan je af en toe eten en ghee (geklaarde boter) is ook een goed alternatief om te stoven of vlees te bakken. In bakrecepten kan je kiezen voor kwalitatieve extra vierge kokosolie. Maak je soms wokgerechtjes, neem dan kwalitatieve arachideolie.

 

VERMIJD SUIKERS

Suikers zijn grote boosdoeners en maken ons dik. Vervang witte suiker door honing en ahorn siroop, maar overdrijf er niet mee, want het zijn tenslotte ook suikers. Vermijd zoetstoffen die in light of zero frisdranken zitten, deze zijn kunstmatig en heel slecht voor je gezondheid en op langer termijn zorgen ze voor extra kilo's. Het is belangrijk dat je afkickt van de suikers. Het is even doorbijten en je zal de eerste dagen hoofdpijn hebben, maar al na een week ga je jou veel beter voelen. Suikers verzoorzaken ontstekingen in het lichaam, ze maken ons moe en humeurig. Als je terug energie wil, moet je ze schrappen. 

 

BEWEGING

Je moet niet uren in de fitness zitten, een wandeling is ook al voldoende. Alle vorm van beweging is beter dan zitten. Neem de trap i.p.v. de lift, doe een snelle workout, op Youtube vind je veel leuke workouts. Doe iets wat je leuk vindt, anders ga je het niet volhouden. Het is leuker om het samen met je partner, kinderen of een vriend/vriendin te doen, zo motiveer je elkaar. Heb je een schotel in de oven gestoken, doe ondertussen snel wat oefeningen. Elke vorm van beweging helpt!

 

VOLDOENDE SLAAP

Je lichaam moet ook herstellen en heeft daarom voldoende slaap nodig. Mensen die te weinig slapen, vallen minder goed af. Drink 's avonds een kruidenthee, bijvoorbeeld met lavendel in, dat geeft een rustgevend gevoel. Probeer op ongeveer dezelfde uren te gaan slapen en op dezelfde uren opstaan. Eens je de suikers en snelle koolhydraten schrapt, gaat je slaapkwaliteit ook verbeteren.

 

DRINK VOLDOENDE

Als je te weinig drinkt, ga je moeilijk afvallen. Water is super belangrijk voor je lichaam en je zou 1,5 tot 2 liter water moeten drinken. Frisdranken, fruitsappen en koffie horen er niet bij. Je kan water pimpen met citroen, munt, gember of stukjes fruit. Matcha en andere thee's horen er wel bij. Ook soep hoort bij 'water' en is ideaal om extra groenten binnen te krijgen. In de zomer is koude matcha met limoensap lekker vefrissend, probeer onze MATCHA ICE TEA zeker uit.

 

EET GENOEG DOOR DE DAG

Als je door de dag niet genoeg ga eten, loop je het gevaar dat je 's avonds de schade gaat inhalen. Elke lichaam is anders en daarom is er niet maar één regel. Voor sommigen werkt het beste om te kiezen voor drie hoofdmaaltijden en twee tussendoortjes, anderen eten geen tussendoortjes, sommigen ontbijten niet. Leer naar je lichaam luisteren, je moet zelf ondervinden wat voor jou het beste werkt. Kies bij het ontbijt voor havermout, fruit, noten, zaden en pitten. Koop geen granola of musli in de supermarkt, deze zitten boordevol suikers. Maak zelf je granola, op het internet vind je veel receptjes voor gezonde granola's. Je kan ook onze MATCHA GRANOLA maken voor de perfecte start van je dag! In het weekend kan je genieten van gezonde pannenkoekjes. Probeer onze MATCHA PANNENKOEKJES  Als je behoefte hebt aan tussendoortjes, vermijd koeken uit de winkel. Eet wat noten, fruit, yoghurt of maak een lekkere SMOOTHIE  

 

MATCHA VOOR MEER VETVERBRANDING & DETOX

Het is bewezen dat matcha de stofwisseling (metabolisme) versneld. Indien je een trage stofwisseling hebt, is het moeilijk om vet te verbranden. Als je matcha drinkt, gaat het een boost geven aan je metabolisme en ga je meer vet verbranden. Matcha helpt ook om te ontgiften (detox). Door slechte leefgewoonten en vervuiling komen er gifstoffen in ons lichaam. Dit kan leiden tot gewichtstoename. Het is daarom belangrijk om jouw lichaam regelmatig te ontgiften. Matcha zit boordevol antioxidanten die helpen om de vrije radicalen uit het lichaam af te voeren. Ontgiften door matcha helpt ook bij het afvallen, het is goed voor de spijsvertering en het versterkt het immuunsysteem. Wil je nog een extra, maak een MATCHA DETOX DRINK of een MATCHA ANANAS COCKTAIL

 

 

 

 

 

 

© 2019 - 2023 Matchatea | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel