Al onze matcha soorten worden regelmatig getest!

Wij willen enkel pure producten verkopen.

Wij testen elke nieuwe thee die wij vanuit de Japanse plantages importeren. Elke matcha soort sturen wij naar een onafhankelijk laboratorium, waar wij de matcha laten testen op de mogelijke aanwezigheid van gisten, schimmels, E. coli bacteriën, maar ook  op zware metalen en pesticiden. Dit doen wij omdat wij er zeker van willen zijn dat wij onze klanten een eersteklas en gezondheidsvriendelijk product verkopen. 

 

Waarom zijn testen belangrijk?

Zowel Japan als de Europese Unie proberen het gehalte aan potentieel schadelijke stoffen in voedsel te minimaliseren door middel van biologische landbouw en eco-verwerking van hun grondstoffen. Sommige andere landen pakken deze verontreinigende stoffen helemaal niet aan. Daarom kan het gebeuren dat bijvoorbeeld poederthee uit China, dat zichzelf omschrijft als matcha, veel grotere hoeveelheden zware metalen, pesticiden of schimmels bevat dan de originele biologische matcha uit Japan.

 

Matcha productie is niet eenvoudig en kan niet worden versneld. Chinese matcha is geen echte matcha.

Let daarom goed op het land van herkomst, ook als je matcha van een ander merk kiest. Ga na of de matcha regelmatig getest wordt. Enkel zo heb je zekerheid dat je een zuiver product koopt. Ook de verpakking speelt een grote rol. Matcha is gevoelig aan licht en lucht. Matcha is een doorschijnend potje of een zakje dat niet luchtdicht is, is een no-go.

 

 

 

 

© 2019 - 2023 Matchatea | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel