Bio Matcha Thee Delicacy 30 g

 
BIO Uit Japan Free shipping Magnifier
  • 1 of 5

Organic Matcha Tea Delicacy is een echte Japanse Matcha-thee van de hoogste kwaliteit. Hij is vooral bedoeld voor de traditionele bereiding in de stijl van een Japanse theeceremonie, waarbij het aroma, de zoete smaak en de rijke groene kleur goed tot hun recht komen.

Availability Op voorraad
Measure price €29,13 / 1 pcs
€29,13 / pcs    
Product code A104
Brand Kyosun
Brand's website kyosun.com
Category Matcha thee
Warranty 2 years
 

Waarom matcha thee drinken?

Matcha thee is een traditionele thee die gebruikt wordt in de Japanse theeceremonie. De bladeren worden vermalen tot een fluweelachtig poeder dat niet oplost in water en waarvan de consumptie het lichaam voorziet van verschillende gezonde stoffen. Het bevat veel antioxidanten en aminozuren, vooral theofylline, natuurlijke cafeïne die gedurende 3-6 uur vrijkomt. Dit is een betere optie voor het lichaam dan de cafeïne in bijvoorbeeld koffie.

Welke certificeringen heeft de biologische Matcha Tea Delicacy?  

Organic Matcha Tea Delicacy is een Matcha-thee van de hoogste kwaliteit. Om de eersteklas kwaliteit te garanderen, is deze thee voorzien van het biologische keurmerk, dat in 2013 aan matcha-thee werd toegekend als eerste bedrijf dat in matcha-thee handelde. Matcha Tea behaalt dit label elk jaar met succes. Het product heeft natuurlijk ook een gezondheidscertificaat van de National Board of Health. Ook de Japanse Matcha-leveranciers beschikken over bijbehorende kwaliteitscertificaten. Het gaat met name om de volgende certificaten: JAS, OCIA, USDA, Bureau Veritas, ISO 9001, Kosheer en andere.

Wordt de biologische matcha thee regelmatig getest? 

Organic Matcha Tea Delicacy wordt regelmatig getest, omdat regelmatig testen een garantie voor kwaliteit is. Elke vers geïmporteerde partij wordt altijd getest op zware metalen, pesticiden, schimmels of e-coli bacteriën. De resultaten van deze tests zijn vrij beschikbaar, maar de tests van de door u gekochte partij kunnen ook elektronisch worden aangevraagd. Het enige wat je hoeft te doen is het partijnummer onderaan de doos in de e-mail te vermelden. Als je besluit een ander merk matcha-thee te kopen, moet je controleren of de huidige testen overeenkomen met de partij die op dat moment wordt aangeboden. Vraag de testen altijd op bij de verkoper. Er zijn veel goedkope vervangers op de markt, waarvan de meeste uit China komen en niet dezelfde kwaliteit hebben als Japanse matcha.

Waar wordt de biologische Matcha Tea Delicacy verbouwd?  

Deze exclusieve thee wordt verbouwd in de regio Kagoshima en met de hand geoogst.

Wat is de aanbevolen dagelijkse dosis?  

De aanbevolen dagelijkse dosis voor volwassenen is 4-6 gram. Voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen ongeveer 2 gram per dag.

Usucha

Hoe wordt de biologische Matcha Tea Delicacy bereid?  

Organic Matcha Tea Delicacy vertegenwoordigt de hoogste Matcha-klasse en is ideaal voor de traditionele bereiding. De Japanse theeceremonie begint met het gieten van Matcha in een Chawan theekom met behulp van een Chashak bamboe lepel. De thee wordt aangelengd met tot 70 °C verwarmd water en opgeklopt met de Chasen bamboe garde. Voor Usucha, de fijnere theevariant, moeten 2 Chashak lepels of een theelepel thee voor 70 ml water worden gebruikt en krachtig in de vorm van de letter M worden geroerd. Voor een sterkere thee, koicha, gebruik je 3-4 chashaklepels of 2 theelepels thee voor 40 ml water. Koicha heeft een vollere consistentie en wordt geroerd met lichte cirkelvormige bewegingen. De Organic Matcha Tea Ceremony kan ook worden bereid met koud water, in een flesje of een matcha theeschudbeker, die gecertificeerd zijn voor contact met voedsel en geen ongewenste stoffen zoals BPA bevatten.

Bereiding-traditioneel

Hoeveel gram matcha bevat de verpakking?

Het blikje biologische Matcha Tea Delicacy bevat 30 g fijn Matcha theepoeder.

kupkaHoe moet de matcha-thee worden bewaard?  

Het blikje beschermt de thee tegen lucht en licht, d.w.z. tegen de invloeden die de meest voorkomende oorzaak van bederf van matcha-thee zijn. Sluit het blik zorgvuldig en bewaar het op een droge en koele plaats. De geopende verpakking moet binnen ongeveer twee maanden worden geconsumeerd, aangezien dit product niet in een beschermende atmosfeer is verpakt en zijn kleur, smaak en aroma relatief snel verliest.

Dit betekent natuurlijk niet dat de thee na deze periode niet meer mag worden geconsumeerd, maar de kwaliteit zal niet meer zo hoog zijn als die van verse thee.

Hoe lang is het product houdbaar?

De houdbaarheid van de biologische matcha thee is 24 maanden. 

Bevat Organic Matcha Tea Delicacy allergenen? Zijn er risico's verbonden aan het consumeren van de thee?

Er zijn geen allergenen bekend voor dit product. We raden af om de biologische matcha thee op een lege maag te drinken. Het is een zeer sterke thee en kan misselijkheid veroorzaken op een lege maag. 

Waar wordt het product gemaakt?

De biologische matcha-thee wordt verbouwd in Japan en verpakt in blikken; het wordt geïmporteerd via het bedrijf Kyosun s.r.o.

 

 

Weight 0.08 kg