Bio Matcha Thee Premium 20 x 1,5 g

 
BIO Uit Japan Free shipping Magnifier
  • 1 of 6

Proef de premium kwaliteit van Japanse biologische matcha thee. De verpakking bevat 20 zakjes van 1,5 g. De thee blijft vers en de individuele porties hoeven niet te worden afgemeten. Heel slim en praktisch.

Availability Op voorraad
Normal price €16,63
You save €2,38 (–14 %)
€14,25 / pcs    
Product code A105
Brand Kyosun
Brand's website kyosun.com
Category Matcha thee
Warranty 2 years
 

Portion-PremiumWaarom matchthee drinken?

Organic Matcha Tea Premium is een Japanse Matcha-thee van zeer hoge kwaliteit. De met de hand geoogste theebladeren worden vermalen tot een fijn poeder, zodat we in principe het hele blad van de groene thee consumeren. Hierdoor kunnen we alle heilzame ingrediënten maximaliseren, waaronder een hoog percentage antioxidanten, aminozuren en tot 10 keer meer voedingsstoffen dan normale groene thee. Matcha-thee bevat theofylline, de cafeïne van de thee, die geleidelijk vrijkomt over een periode van 3-6 uur en voor het lichaam een goed alternatief is voor koffie. Theofylline bevordert ook de concentratie en vermindert tegelijkertijd fysieke en mentale stress. Matcha thee bevat ook L-theanine, een stof die geluksgevoelens bevordert. Een van de vele andere voordelen van matcha thee is het vermogen om de stofwisseling tot 40% te versnellen.

Wat is het verschil tussen biologische Matcha Tea Harmony en biologische Matcha Tea Premium?

Organic Matcha Tea Harmony is een product uit het All Day-assortiment. Het heeft alle bovengenoemde voordelen, je kunt er op elk moment van genieten en het ook gebruiken als voedingssupplement. Organic Matcha Premium Tea is een product met een zeer fijne smaak, waardoor het niet geschikt is als voedingsingrediënt. Organic Matcha Tea Premium is nog groener, bevat nog meer aminozuren en heeft een nog hoger cafeïnegehalte dan Organic Matcha Tea Harmony. De theebladeren die worden gebruikt om Organic Matcha Tea Premium te maken, worden zorgvuldig geselecteerd om de topkwaliteit van dit product te garanderen, wat ook tot uiting komt in de prijs.

CertificationWelke certificeringen heeft Organic Matcha Tea Premium?  

.

De Organic Matcha Tea Premium is gecertificeerd met het biologische keurmerk. Dit label wordt sinds 2013 aan matcha-thee toegekend, toen het voor het eerst werd toegekend aan een bedrijf dat matcha-thee importeert in Tsjechië. Andere certificaten die aan Matcha Tea zijn toegekend, zijn onder andere het gezondheidscertificaat van de Nationale Gezondheidsraad. Matcha Tea stelt dezelfde eisen aan haar Japanse leveranciers, die certificaten hebben zoals: JAS, OCIA, USDA, Bureau Veritas, ISO 9001, Kosheer en andere.

 

Wordt de biologische matcha thee regelmatig getest?  

Elke partij Organic Matcha Tea Premium die de grens van Tsjechië passeert, wordt onder andere getest op de aanwezigheid van schimmels, pesticiden en E.coli-bacteriën. Deze tests zijn beschikbaar voor het grote publiek, maar als klanten dat willen, kunnen deze tests hen ook per e-mail worden toegestuurd. In de e-mail hoeft alleen het partijnummer te worden vermeld, dat op de onderkant van de verpakking Organic Matcha Tea Premium staat. Deze regelmatige tests zijn een garantie voor de kwaliteit van dit product. Als je besluit een ander merk Matcha-thee te kopen, moet je de verkoper vragen om actuele tests die overeenkomen met de huidige batch van de aangeboden thee. Er zijn goedkope kopieën van Matcha-thee op de Tsjechische markt, meestal uit China. Deze vervangers kunnen qua samenstelling, kleur of smaak niet tippen aan de kwaliteit van echte Japanse thee.

Waar wordt de biologische Matcha Tea Premium verbouwd?  

De theeboom die wordt gebruikt voor de productie van biologische Matcha Tea Premium wordt verbouwd in de regio Aichi, waar de thee uitsluitend met de hand wordt geoogst.

Wat is de aanbevolen dagelijkse dosis?  

De aanbevolen dagelijkse dosis voor volwassenen is 4-6 gram. Voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen ongeveer 2 gram per dag.

Hoe wordt Organic Matcha Tea Premium bereid?  

Moderne manier

bottleDeze hoogwaardige matcha-thee is geschikt voor de traditionele Japanse theeceremonie, maar ook voor moderne bereiding in een shaker, eventueel in een afsluitbare fles. Giet de inhoud van het zakje van 1,5 g in de shaker, voeg koud of heet water toe (tot 70 °C) en meng grondig. De matcha tea shakers zijn gecertificeerd voor contact met voedsel en bevatten geen ongewenste stoffen zoals BPA.

 

 

Theeceremonie

CeremonyAls je de voorkeur geeft aan de traditionele manier, giet je een portie thee in de Chawan theekom met de Chashak bamboe lepel, giet je er water van maximaal 70 °C overheen en meng je het met de Chasen bamboe garde. Om usucha te bereiden, een mildere versie van de thee, neem je 2 chashak lepels of een theelepel van de thee, giet je er 70 ml water over en roer je goed in de vorm van de letter M. Om koicha te bereiden, een intensere vorm, neem je 3-4 chashaklepels of 2 theelepels van de thee, giet er 40 ml water op en roer met zachte cirkelvormige bewegingen.

 

Hoeveel zakjes van 1,5 g bevat de verpakking?

De Organic Matcha Tea Premium bevat 20 zakjes Matcha thee van 1,5 g.

Hoe moet de Matcha-thee worden bewaard? 

Het bewaren van de thee wordt opgelost met de hoogwaardige zakjes, die de matcha-thee beschermen tegen lucht en licht, de grootste oorzaken van het bederf. Hierdoor is de Matcha-thee gemakkelijk te bewaren en de hoogwaardige verpakking houdt de thee ook vers. Als je overweegt om een verpakking van 100 gram of meer te kopen voor persoonlijk gebruik, verwacht dan dat de thee binnen een paar dagen zijn kwaliteit verliest als deze niet wordt beschermd door een aangepaste atmosfeer. De kwaliteit van het aroma, de kleur en de smaak zal binnen een paar dagen afnemen en daarom hoeft zo'n verpakking zichzelf niet terug te betalen.

Wat is de houdbaarheid van het product?

De houdbaarheid van de biologische matcha thee is 24 maanden. 

Bevat Organic Matcha Tea Premium allergenen? Zijn er risico's verbonden aan het consumeren van de thee?

Er zijn geen allergenen bekend in dit product. We raden af om de biologische matcha thee op een lege maag te drinken. Het is een zeer sterke thee en kan misselijkheid veroorzaken op een lege maag. 

mapa-premium-c-dWaar wordt het product gemaakt?

De biologische matcha-thee komt uit Japan en wordt verpakt in zakjes door het bedrijf Kyosun s.r.o. hier in Tsjechië.


 

 

 

 

 

 

Weight 0.05 kg