Bio Matcha Thee Ceremony 30 g

 
BIO Uit Japan Free shipping Magnifier
  • 1 of 6

De biologische Matcha-thee Ceremony is een echte Japanse groene Matcha-thee van biologische kwaliteit. Ceremony-thee is bijzonder geschikt voor bereidingen geïnspireerd op de traditionele Japanse theeceremonie.

Availability Op voorraad
Measure price €19,17 / 1 pcs
€19,17 / pcs    
Product code A102
Brand Kyosun
Brand's website kyosun.com
Category Matcha thee
Warranty 2 years
 

Waarom matcha thee drinken?

Matcha thee is een traditionele Japanse thee die wordt gemaakt door theebladeren te vermalen tot een fijn poeder. Dankzij de werking werd deze thee vaak gedronken door monniken en samoerais. Het groene poeder lost niet op in water en het menselijk lichaam kan daarom het brede scala aan voedingsstoffen die in matcha aanwezig zijn tot 10 keer meer benutten dan in normale groene thee. Dit zijn met name antioxidanten, aminozuren, vitamine A, C, E, ijzer en calcium. Een perfect voordeel van matcha thee is de theofylline, de theevorm van cafeïne, die over een periode van 3-6 uur vrijkomt. Dit betekent dat het beter is voor het lichaam dan de cafeïne in bijvoorbeeld koffie. Theofylline heeft ook een stressverlagend effect en helpt bij concentratiestoornissen. Matcha bevat i L-theanine, een stof die de aanmaak van het gelukshormoon - dopamine en serotonine - bevordert. Het voordeel van dit smaragdkleurige poeder is dat het de stofwisseling tot 40% versnelt en dus helpt bij het afvallen

.

Welke certificeringen heeft Organic Matcha Tea Ceremony?  

De belangrijkste certificering van de biologische Matcha-thee is het Bio-merk, dat de thee in 2013 als eerste Matcha-thee in Tsjechië ontving en sindsdien met succes heeft behaald. Het product heeft natuurlijk ook een gezondheidscertificaat van de Nationale Gezondheidsraad. De Japanse teler van deze matcha-thee heeft ook kwaliteitscertificaten, waarvan de belangrijkste zijn: JAS, OCIA, USDA, Bureau Veritas, ISO 9001, Kosheer en andere.

Wordt de biologische matcha thee regelmatig getest?  

Ja, elke geïmporteerde partij Organic Matcha Tea Ceremony wordt getest op pesticiden, schimmels en E.coli. bacteriën. De resultaten van de uitgevoerde tests zijn vrij toegankelijk en kunnen ook elektronisch worden opgevraagd - het partijnummer, dat u aan de onderkant van het blik vindt, moet echter in de e-mail worden vermeld. De regelmatige tests zijn een garantie voor de kwaliteit van de Matcha-thee. Dus als je besluit een ander merk te kopen, moet je de verkoper vragen om actuele tests die overeenkomen met de huidige partij thee die wordt aangeboden. Er zijn goedkope vervangers op de markt die vaak uit China komen en niet dezelfde eigenschappen hebben als de echte matcha thee uit Japan.

mapa-premium-c-dWaar wordt de biologische Matcha-thee Ceremony verbouwd?

De thee wordt verbouwd in de regio Nishio, met de hand geoogst en verwerkt tot een fijn poeder.

Wat is de aanbevolen dagelijkse dosis?  

De aanbevolen dagelijkse dosis voor volwassenen is 4-6 gram. Voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen ongeveer 2 gram per dag.

Hoe wordt Organic Matcha Tea Ceremony bereid?  

Deze Matcha kwaliteit is met name bedoeld voor de traditionele ceremoniële bereiding. Dit ritueel kent een nauwkeurig omschreven werkwijze. Giet een portie thee in de Chawan theekom met de Chashak bamboe lepel. Giet er water bij dat is verwarmd tot 70 °C en roer de thee met de Chasen bamboe garde. Voor de fijnere versie van de thee - Usucha - voeg je 2 Chasak lepels of een theelepel thee toe aan 70 ml water en roer je krachtig in de vorm van de letter M.

Voor een sterkere thee - Koicha - voeg je 3-4 chasaklepels of 2 theelepels thee toe aan 40 ml water. Koicha heeft een vollere consistentie en wordt met lichte ronddraaiende bewegingen geroerd. De Organic Matcha Tea Ceremony kan ook worden bereid met koud water, in een flesje of een matcha theeschudbeker, die gecertificeerd zijn voor contact met voedsel en geen ongewenste stoffen zoals BPA bevatten.

Bereiding-traditioneel

Hoeveel gram matcha bevat de verpakking?

Het blik biologische Matcha Tea Ceremony bevat 30 g Matcha-thee.

Hoe moet de matcha-thee worden bewaard? 

Het blikje beschermt de thee tegen lucht en licht, d.w.z. tegen de invloeden die de meest voorkomende oorzaak van bederf van matcha-thee zijn. Sluit het blik zorgvuldig en bewaar het op een droge en koele plaats. De geopende verpakking moet binnen ongeveer twee maanden worden geconsumeerd, omdat dit product niet in een beschermende atmosfeer is verpakt en zijn kleur, smaak en aroma relatief snel verliest.

Dit betekent natuurlijk niet dat de thee na deze periode niet meer mag worden geconsumeerd, maar de kwaliteit zal niet meer zo hoog zijn als die van verse thee.

Hoe lang is het product houdbaar?

De houdbaarheid van de biologische matcha thee is 24 maanden. 

Bevat Biologische Matcha Thee Ceremony allergenen? Zijn er risico's verbonden aan het consumeren van de thee?

Er zijn geen allergenen bekend voor dit product. We raden af om de biologische matcha thee op een lege maag te drinken. Het is een zeer sterke thee en kan misselijkheid veroorzaken op een lege maag. 

Usucha

Waar wordt het product vervaardigd?

De biologische matcha-thee wordt verbouwd in Japan en verpakt in blikken; het wordt geïmporteerd via het bedrijf Kyosun s.r.o.

Weight 0.08 kg